Koulukiertue 2024-2025

Suomen kulttuurirahasto myönsi meille kärkihankkeena työskentelyapurahan keväällä 2024 Salli ja Kaarlo Merikosken rahastosta. Sen ansiosta kierrämme järjestämässä avaruustiedon teemapäiviä Lapin alueen kouluissa 1.9.-15.11.2024 ja 1.3.-15.5.2025.

Sovimme parhaillaan kouluvierailujen aikatauluja ja keräämme yhteydenottoja kiinnostuneilta Lapin alueen kouluilta kaikilta peruskoulutasoilta ja lukiolta. Vierailuja voidaan sopia myös muihin oppilaitoksiin tai nuorten tapahtumiin.

Yleisohjelmanamme on luokkakohtainen oppitunti, jossa käydään ensin planetaariossa tähtitaivaan perusasioita läpi sekä sen jälkeen tehdään tietokoneavusteinen virtuaalimatka maailmankaikkeuteen aloittaen aurinkokunnasta. Oma opettaja on aina oppilasryhmän mukana.

Opetuksen sisällön taso riippuu luokka-asteesta ja koulun toivomuksista. Oppilaat saavat aina kysellä heitä askarruttavista asioista.

Tämän lisäksi voimme myös pitää koulukohtaisen yhteisluennon, jossa kerromme esimerkiksi avaruustutkimuksen uusista löydöistä, miehitetyistä avaruuslennoista sekä avaruusaiheiden opiskelusta Suomessa ja ulkomailla.

Koulujen toiveiden mukaan voimme pitää myös muita ohjelmasisältöjä, kuten esimerkiksi työpajan avaruusaiheisten tietokoneohjelmien käytöstä koulun ATK-luokassa, luennon Nasan johtamasta Artemis-kuuohjelmasta tai eksoplaneettojen tutkimuksen perusteista. Pystymme myös järjestämään ilta-aikaan taivaan havaintotapahtuman koululaisille kaukoputkilla ja kiikareilla, mikäli sää sallii.

Vierailumme ei kustanna kouluille mitään, mutta toivomme mahdollisuuksien mukaan saavamme ruokailun koululla.

Toivomme yhteydenottoja opettajilta osoitteeseen koulut [ät] taivo [piste] fi. Kerro koulustasi sekä milloin vierailu sopisi teille parhaiten. Täytämme kalenteriamme siinä järjestyksessä, kun koulut sopivat ajankohtia.

Lisää tietoa planetaarion vaatimuksista löydät tästä.

Mikko ja Xiaoyun Suominen